Ontstaan

2 corsogroepen 1 doel

In 2011 zijn 2 corsogroepen met elkaar om tafel gegaan om eens te kijken wat men voor elkaar zou kunnen betekenen.  Dit zogenaamde “proef” jaar was zo’n groot succes dat ze in 2011 samen een wagen op de weg hebben gezet genaamd “Zeldzaam”

Dit had natuurlijk diverse voordelen voor beide groepen bijvoorbeeld de verdubbeling van onze landploeg en bouwploeg!

Het was een Zeldzaam jaar zelfs de titel van de wagen was in 2012 Zeldzaam.
Wij van Geschud(t) gaan ook met veel plezier mee aan het werk.
De werkzaamheden verliepen soepel en werd als prettig ervaren met deze samenwerking.

 

Tijdens het plakweekend werd het helemaal bijzonder, ook wij aan de spijkers! De bloemenlevering was meer dan goed en het aller mooiste was dat in het bedrijfshal van ESVE de wagen in volle hoogte is opgebouwd om de nodige bewegingen te testen wat helaas niet is gelukt. Maar de maximale hoogte van deze wagen is 8.6 meter hoog Het aller hoogste wagen wat Geschud(t) ooit gebouwd heeft. Maar omdat de grootste bewegingen niet werkte en dat het veel werk was op Zondag ochtend heeft het bestuur besloten om de wagen buiten verder af te spijkeren. Maar het geluk spreekt ons toe, het was 28 graden met heel veel zon.

Na een dag spijkeren was het nog steeds zaterdag en niet zaterdag nacht of zondag ochtend.
Kijkend op de klok ging de laatste bloem om kwart over 10 op de wagen! Iedereen was verbaast maar het is echt waar. Het ging sneller dan verwacht dus werd er tot diep in de nacht door gefeest.

Zondag tijdens de optocht was het wederom 28 graden en veel zon. Prachtig weer en Lichtenvoorde stroomt vol met mensen. En de optocht gaat van start. Na een soepele optocht op zondag is het maandag ochtend om 07:30 uur de uitslag bij het Zwaantje.

Geschud(t) behalen de 13de plaats. Wij stijgen weer en daar zijn wij heel blij mee.